Hejdå Halmstad

Nu säger vi härifrån Halmstad hej Värnamo! Idag drar vi till Värnamo och är där hela helgen! Kameran följer med! Och kanske jag hinner uppdatera med någon bild!
Här är Carro


Naturen

När jag tar kort vill jag försöka fånga de liv som vi nästan alltid stöter ifrån oss, fånga de naturliga i naturen. Fånga djurens vardag, instinkt och livsstil.
Skit i skärpa, skit i fukos, fånga livet utan des perfektion. Den naturliga skönheten som finns utan att vi ens behöver använda skärpa. Fånga den suddig och med skärpan på fel ställe, för det är så livet är!
Livet är som ett foto, inte helt perfekt men ändå så ser man de underbara naturliga i bara en bild.
Hur vi sammatbetar oss igenom livet, hur beroende man är av varandra.
Som en humla eller en fjäril en sommardag på samma blomma.
Eller en bladlus som hjälper en myra, så hjäper vi människor varandra varje dag.
Och det är inte mer än natuligt.
Hur vackert är inte de?
Hur vackert är inte de kortet som är taget på de viset?
Livet är underbart, liksom en blomma i dess fulla liv.
Och om vi sammarbetar blir livet mycket bättre!


fånga de liv som vi nästan alltid stöter ifrån oss, fånga de naturliga i naturen. Fånga deras var

Ibland gäller de att fånga ögonblicken och skippa detaljerna


Så oskyldigt som lite sömn

Idag fyller Noa 11 veckor så han börjar blir en "stor" kille! Jag fick till och med spänna ut hans "växa" halsband :) Dagarna är lite lika dana därför blir det inte så mycket uppdatering, men den som väntar på något gott :) Som man brukar säga!
Våran dag dom dagarna jag är ledig brukar se ut ungefär såhär.
Jag stiger upp och går ut med lill killen i trädgården så han får göra sina behov, därefter får han frukost och jag brukar passa på att äta då med. Efter frukosten brukar han gå och lägga sig en timme till, är jag trött då så passar man på att krypa ner och slumra lite extra jag med! Sedan går dagen och vi busar och han sover :) Jag tror att hundvalpar är ungefär som bebisar! Dom sover, äter bajsar, leker och så går det runt där! Noa sover väldigt mycket och jag tror vilken mamma (till ett barn) som helst kan känna igen sig på en bebis beteede och valpar! Noa vill gärna vara när när han sover, han vill höra oss och liksom vara med. Han älskar även att sova på skorna :) Så söt! Dom luktar gott och det är bara så mysigt tycker han! Han är också för söt när han ska sträcka sig, han sträcker sig alltid lika dant :) Mysigt! Här är några bilder från två olika tillfällen, lägg märke till sträckningarna!

Bilderna är inte perfekta då jag hade bråttom men jag tänkte att jag behövde något att uppdatera med :)
Första
Andra


För er som inte tror på magi...

Förklara då de här för mig!

Dyra leksaker= Onödigt

Här hemma har vi kommit underfund med att dyra leksaker är bortkastade pengar! Noa har en knuta som vi köpt till honom, han har tre bollar, tuggben och en vattenflaska (tom) Får Noa välja själv tar han vatten flaskan! Han verkligen ÄÄÄÄLLLSKAR den! Den lever sitt egna liv när han biter i den och den låter roligt, vad har en knuta att mäta sig med den?? ;)
Han har även en annan favorit leksak och kan ni gissa vad de är? Jo några gamla strumpor som jag gjort till en boll! Denna leksak älskar han också jätte mycket!
Så detta är då ett tips från mig! Låt hunden få använda sin fantasi och se vad han själv vill leka med :)
Här är våran bebis när han busar med sin flaska :)


Irländsk setter - Carro

Idag har vi tyvärr inte gjort så mycket, jag har varti latmask och Simon med! Noa har varit väldigt trött och vi valde då en mysdag hemma med honom! Tycker att de är viktigt de med :) Min pluttis<3 Dock va vi nere på Linnero för att hälsa på en snabbis också och då fick ju Noa busa lite med sin nya kompis nämligen Carro som jag berättade om igår! Jag tog även med kameran idag så idag kommer det bilder!!! :) En irländsk setter har ju så otroligt fina färger tycker jag! Så otroligt fin hund!
I morgon är det jobb igen så vi får se vad dagen har att ge :)
Kram kram

Jag älskar dig

Jag älskar dig min fina Simon, du och jag!
Utan dig hade jag inte haft lilla Noa och utan dig hade inte livet varit så underbart!
Det är verkligen vi två nu! Vi har ett litet liv som vi har ett enormt ansvar för och som vi inte bara kan lämna hur som helst!
Vi är nu en trio!

Vart tar tiden vägen?

Dagarna bara rusar iväg och Noa växer och växer! Våran lilla kille har gott upp hela 1 kilo och man märker verkligen skillnader! Han tar för sig mer, även negativt då han börjar "våga" bita på saker i huset! Inte bra! Men han vet att det är fel så det räcker att man säger nej så förstår han! Han är även vaken jätte mycket nu på dagarna och det är ju jätte roligt! Lill plutten<3 Idag fick han leka med en Irländsk setter på 1 år och de va ju bara SÅÅ kul! Två busfrön på samma plats! Kan det bli bättre? Noa sitter nu även där bak i bagage utrymmet när han åker bil och det går jätte bra! Lite pip ibland men han sover mest! Koppelträningen går väl sådär då han är mycket duktigare lös och vi vill ha honom lös så är det alltid smidigare utan koppel! Men FY på oss, vi måste börja träna!
På Måndag ska det ringas veterinär för lite planering om sprutor och även brukshundsklubben då vi ska gå valp kurs!
Men men :)
Hejdå säger vi härifrån Halmstad!

Vad är en labrador utan vatten?

Jani, ingen lycklig sådan iallafall!
Idag har vi varit och köpt en pool till våran "stora" Pojke! Han är ju 9 veckor nu och vi försöker lära honom att INTE bada i vattenskålen inomhus på "farfars" parkett golv ;) Men Noa vill ju bada så vi löste problemet genom att köpa en pool som blev rätt uppskattad! Självklart va han lite rädd för den i början men sedan fylldes den ju med vatten och guuud va kul vatten är :) Så det blev en massa bus och nu när det är så varmt så uppskattades de jätte mycket av honom! Och äntligen han vi kyla honom på hans sätt :)
Älskade Noa!

Kan det bli för mycket bus?

Nej tror inte de, iallafall inte om man heter Noa och är en labrador valp på 9 veckor<3

Rex & Noa

En dag denna veckan blev det ett besök hemma hos mormor, där va Helena på besök med sin fina Schäfer Rex :) Jätte mysigt! Vi släppte Noa och han ville såklart busa! Rex va dock inte lika förtjust i att busa, han ville ju leka polis och uppforstra vårat lilla busfrö! :)
Sötnosar!

Massa bus på film :)

Ignorera min bebis röst ;)


Detta är helt sjukt!

Hur kan folk göra såhär? Detta är inte okej!

Like a flower

Foto: Jonathan Holmström
Motiv: Noa

Livet är bara en massa bus!


Kanske lite ointressant?

Efter att ha läst en blogg tänkte jag att AHA detta stämmer ju på mig! Det handlade om att man tar liksom tio bilder men använder bara typ två som blir bra :) Såhär är det verkligen när man ska fotas med Noa eller säkert med vilken valp som helst!
Här är några exempel!
Dom bra! Som jag använde i bloggen!


Dom "dåliga" som egentligen skulle slängas :)


Jag menar hur får man egentligen en valp att sitta still?

Hur går det för oss?

Har inte skrivit någonting nu senaste dagarna för att umgås så mycket som möjligt med Noa. Men allt går jättebra och han lär sig mer och mer för varje dag! Hans favorit just nu är ju JAG (mamma). Så är det för att Simon har jobbat lite varje dag och jag har varit med honom hela tiden nu sedan i Torsdags. Vi försöker jobba på de, så när vi har honom båda så ska Simon ta för sig mer utav de Noa gör ex. Busa med honom om han är busig eller gosa med honom när han precis vaknat eller ska sova, just de sistnämnda stunderna är helt underbara! När Noa är trött ex. när han precis vaknat eller när han ska sova vill han gärna ha massor med gos tills han somnar! Och även när han är trött och man inte kan lägga han på något speciell plats i lugn och ro så sover han i famnen och detta är hans favorit! Men just detta tar jag du del av hela dagarna och eftersom Noa tyr sig till mig när det är något försöker Simon ta honom när han kan helt enkelt!
Vi va även nere på Gullbranna gården där det va jätte mycket folk för vi ville att han skulle träffa mycket folk även nu i början, just för att de kommer han att göra under sitt liv med oss. Många tycker det är fel men vi anser att han mår bättre av de! Och vi har märkt att han blir väldigt lugn när vi är bland folk även när dom hälsar, några hundar har träffat honom och även då va han lugn och snäll! Det är ju väldigt mycket bus nu i början med! Vi har även varit och badat idag i havet och de va lite små läskigt med spännande tyckte han! Men som sagt är det bus som gäller så måste vårat busfrö testa! Jag har även fått uppleva sådana små roliga stunder då Noa kutat in i en sten samt sprungit rakt in i stolen för att bollen gick under! Man har aldrig tråkigt med en valp! Man har bara roligt! Deras sätt är bara helt underbart och jag älskar att få lära känna Noa och se hur han är och vad han gillar! Just nu är livet dock bara bus för honom!
Just nu har Noa gått och lagt sig för kvällen, blir nog en kiss innan vi lägger oss! Han snarkar och drömmer jätte mycket när han sover så även de är underhållande!
Här kommer lite bilder ifrån i Fredags då Noa blev 8 veckor<3

Noa's lite småroliga personlighet!

Dålig uppdatering? Redan? :) Personer har redan börjat klaga på dålig uppdatering ;)
Aja jag får väl skärpa mig!





Ska berätta lite om Noas beteende och idag kommer det att handla om när han blir sur vid tillsägelser.
Om Noa gör något dumt ex. biter på skorna, så ska han alltid bli jätte sur och börja blänga på en, gå iväg och tjura eller bara ligga och glo på skon bara för att han inte får röra den. Som idag när han bet på soff bordet och jag sa till honom att sluta och han vet EXAKT vad de betyder, då blängde han på mig (och jag så på honom att han blev sur) och sedan tog han bordsbenet i munnen igen och jag sa lite skarpare NOA fy sluta bit! Och han blängde och skulle just göra de igen när jag reste mig ur soffan och han skuttade snabbt iväg och började bita på sin snuttefilt igen! Haha! Blev både irriterad och full i skratt ;) Sen en annan sak idag va när han sprang runt och roade sig själv medans jag gick bredvid och så kom en hund så jag tog upp honom (hade inget koppel) och han blev skit sur för att han ville ju springa runt, då började han blänga på mig och klänga runt och inte sitta still i famnen vilket han ALLTID annars gör! När han sedan märkte att jag blev irriterad gav han mig en puss och satt still!! Ibland går han mig på nerverna :) Han är som en liten jobbig unge! Tur att jag tycker så himla mycket om honom<3 Men men det är ju hans personlighet och jag accepterar den!
Här är en typiskt sådan händelse som jag fotade häromdagen!
Bild 1 - Noa biter på en pinne som sitter för att stabilisera (jag säger till honom)
Bild 2 - Han får inte bita men ska ÄNDÅ hålla på med den (jag säger nej igen)
Bild 3 - Han blänger ut pinnen BARA för att göra någonting!

Min bebis<3




Första måltiden hemma hos oss<3


God morgon världen!

Natten har gått hur bra som helst! Klockan sex gnällde han och då gick jag ut med honom och han gjorde vad han skulle! Sedan somnade han om och Simon åkte till jobbet så jag fick ställa klockan på nio, Senare skulle han inte ha frukost! Men när klockan ringde sov min pojke fortfarande så jag gick och satte mig hos honom och började gosa! Tog upp han i famnen och han gäspade nog fem gånger innan han slumrade till, GUD vilka mysiga stunder man har med den gosisen! Han älskar ju verkligen att gosa :)
En personlighet till jag har sätt är att han blir jätte sur om man säger till honom att han inte får göra vissa saker! Då går han iväg och surar en stund :') Men det är bra, då förstår han ju iallafall.
Dagens planer är att åka hem till mamma så hon får träffa min prins och sedan farmor!
Marika ska även få träffa Noa idag med<3 min buse!
Här är mer busbilder från igår<3

Nu säger Noa godnatt<3


Sova, Leka, Äta

Det är vad dagen har gott ut på :)
Klockan 11 va vi uppe på kenneln och hämtade honom, jag skrev på lite papper och så. Sedan började vi åka hemmåt och det blev en massa tjut ifrån honom! Jobbigt att resa! Han somnade iallafall halvägs och sov hela vägen sedan. Duktig Noa! Sedan kom han hem och fick mat, MASSA lek och bus har vi haft idag! Och alla som träffat honom idag är kära! Liksom jag och Simon :) Han har även sovit 3 gånger här hemma, ca timma varje gång! Han har varit riktigt trött emellan busen, förståligt! Han har ju lämnat både mamma och syskonen :( nu ligger han och sover för kvällen och han åt precis innan han sov!
Vi tycker så mycket om dig gubben<3

Dag 0 - Noa flyttar in <3

Sommaren är kort, det mesta regnar bort!
Men ta för dig, solen skiner, kanske bara idag!


3 dagar kvar

Idag är det tre dagar kvar tills vi hämtar Noa!
Det betyder att jag måste ha lite tidsfördriv nu när jag bara går och väntar, Detta tidsfördrivet blev att åka till Gekås!
Massa fint inhandlades fast inte någonting till vovven min! Däremot inhandlade vi två mat skålar i förgår till honom.
Vi längtar efter dig!

I love you

A brother is not only a brother for a year or two. He is a friend for life!

Hair lock

Old times and new times
Before and after
With hair and without hair

Flyg flyg fina fjäril flyg


Inlines

Idag har vi haft den en väldigt kvav dag i Halmstad! Vi gick upp i tid för att hinna in till stan innan alla affärerna stängde. I stan köpte jag mig ett par inlines och även knä, handled och armbågs skydd! Detta ska bli sommarens projekt att komma i form! Efter de åkte vi och inhandlade matskålar till våran bebis som kommer om 5 dagar. Kvällen spenderade vi på konsert på Gullbranna gården med massor av sång, sedan tog jag och Simon en runda på inlines runt Gullbranna. Så himla kul!
I morgon när vi vaknar är det bara 5 dagar kvar tills Noa flyttar in! Vi längtar efter dig!

Förberedelserna fortsätter!

Inköp till höger och vänster sker hela tiden hos oss just nu. Man vill ju vara förberedd på en valp men hur egentligen kan man bli förberedd när man inte ens känner hunden? Är han busig eller slö? Men men kul är det iallafall och snart är väl alla bitar på plats<3
Vad tror ni? Kommer han trivas? :)

Jordgubbar!

Idag har det varit mellan fint väder så vi bestämde oss för att hjälpa Simons mamma med att plocka jordgubbar på en åker med självplockning. Så klockan 11 väckte Magnus (Simons pappa) oss för att vi skulle dit i tid, så vi duschade och gjorde oss i ordning så klockan kvart över ett började vi plocka. Det tog 1½ timma och vi fick ihop vääääldigt mycket. När vi kom hem satte jag och Annie oss för att ränsa och tvätta jordgubbarna och sedan frös vi in dom. Dagen fortsatte med att åka in till stan för att lyssna på Simons mamma som sjöng gospel inne på lilla torg i Halmstad, väldigt fin sång!!

Sedan åkte vi hem och nu är det mörkt samt kallt ute så vi håller oss inne och myser denna sommar kväll i juni!

Bilder från idag!





RSS 2.0