Gekås

Imorgon så får vi nyklarna till våran hus som vi ska hyra och igår va vi på gekås för att inhandla massa nödvändigheter!
Vi kom hem med fyra kassar plus en stor hink!
3800kr stannade kvittot på, inte så farligt ändå men men!

6 månader

I fredags blev min lilla ögonsten 6 månader och han är nu stora pojken! Han är även inne i sin trots nu, dock inte lika illa trots som de flesta har (peppar peppar ta i trä). Men det kommer kanske? Han har ju t.ex bara bitit sönder två saker. Han har även tappat alla sina valp tänder nu. Tänkte filma honom lite när jag har tid, dock är det lite mycket med allt nu! Mina dagar ser ut som så att jag går upp och ut med plutten sedan får han frukost, jag käkar snabbt frukost och sedan jobbar jag hela dagen hem och ut med hunden och sedan är jag helt slut. Noa är hemma med Simon på dagarna så det är ju super! Bus hela dagen :) Tyvärr har hans dag inte varit så kul värken idag eller igår. Igår (söndag) väcktes jag av att han spydde ner sin säng och sedan skämdes han så mycket så han började ju käka upp de igen (väldigt vanligt) och spydde direkt igen. Då torkade jag bort de och satte mig och mös med honom, och idag har det bara sprutat ur den bakre ändan hela dagen! Min lilla älskling!

you are there for me

Honey when you doubt my love for you
Looking in my eyes what I'm going through
Even if we change and fall out of
You hold my hand and it's better than love
Save me from myself
You got my back when I need help
It's no one else in the world
You will always be
Honey when you doubt my love for you
Looking in my eyes what I'm going through
Even if we change and fall out of
You hold my hand and it's better than love
Save me from myself
You got my back when I need help
It's no one else in the world
You will always be my boy

Ljuva höst

Men åren gå och ensamheten växer
du står en dag vid stranden av dess hav.
Det kastar ej semesterblå reflexer,
det var din vagga - det ska bli din grav.



Blev ingen vinst

Blev tyvärr ingen vinst men jag är jätte nöjd ändå!:) kvigorna gick bra de första två gångerna dock gick den äldre kvigan inte alls bra på SM i show man ship, men det blev 6 av sju i klass ett och 2 av 2 i klass två och blev ej placerad i show man ship! Men så länge dom gick hyfsat bra är jag nöjd :) här är en bild på Kalles halva tjur Dacke :)


Elmia

Dag 2 Elmia! Just nu håller blonde och hereford på att tvätta, efter de ska väl vi börja så smått! Sedan ställer jag ut två kvigor :) vi får se hur det går! Här på bild har ni 382 som står och äter lite innan tvätt! Henne ställer jag ut som dräktig kviga!


Tre rätters

Idag fyller Annie 15år så det blec tre rätters här hemma :) Imon bär det av till Elmia för att ställa ut en kviga! Vi ska vara där till lördag! Uppdaterar mer då!

Ny badad

Noa fick sig ett bad häromdagen och han gillar faktiskt att bada badkar, dock mutar vi honom med en badanka men så länge han har roligt så! :)

Solig söndag

Nu har vi precis varit ute i skogen en runda och bara myst! Simon följde också med ut :) Idag ska vi fira Annie så då kommer Simons små kusiner hit och då blir det nog en massa bus!

Denna gnista skall slockna 
Detta liv ska förgås 
Men en lindring i hjärtat e väl tanken ändå 
Att i släktled tillbaka 
I släktled framför 
Just där gullvivan blommar finns det tröst för en själ.



Stora pojken

Noa har tappat sin första huggtand nu :) Han har ju bytt hela rederna småtänder längst fram, och idag tappade han en kind tand också! Han börjar bli stor nu!!

Nya sängen

Idag blev det att äntligen inhandla en ny säng till Noa, han bara växer och växer! Valp sängen blev bara mindre och mindre. Så vi åkte in till Grizzly och Noa fick själv testa och denna blev helt perfekt! Han älskar att gosa in sig. Så nu kan han växa klart :) Nu ligger han i den och håller på att somna! <3 min lilla älskling!

Frost


Lördags mys

Blev lite mys & bus i rummet innan dagen kom igång riktigt! Men de klagar vi inte på :)<3

Mysa i sängen?

Vi har hela tiden sagt att Noa inte får sova i sängen.. och vi har faktiskt hållt de rätt bra men har nu velat ha det så att mysa i sängen går bra. Och det har funkat då Noa sover i sin säng på golvet och han vet om de och ibland på morgonen när vi tagit sovmorgon och hinner ha en liten mys stund så får Noa komma upp och Gosa. Dock bara gosa, ibland blir han lite pigg när vi ligger där och vill leka istället och då åker han ner. Han går faktiskt inte häller upp i sängen bara sådär när vi inte är där. För han vet att han inte får och så ska det vara. Ibland självklart när han är på goshumör lägger han huvudet på sängkanten och försöker komma upp med överkroppen och ibland får han då komma upp eller så säger vi åt honom att sova i sin säng. Vilken han är helt cool med.
Tycker det är mysigt att ha en sådan kontakt med hunden också. Och lite gos har ingen dött av, snarare tvärt om!
Gå även in och kolla på tips till förkylda på http://sabineholmstrom.blogg.se/
Här ligger mina sömntutor i sängen!

Leksaks tips

Alla hundar är ju olika, dock har jag hört mycket bra om denna produkt som är ett litet djur ( i mitt fall ekorre). Djuret är ej stoppat med vadd och därför finns ju inte de i hela huset sedan eller i hundens mage. Den är även väldigt tålig så man kan ha lite "drag" kamp. Det ända som gick isönder direkt va öronen som antagligen ej är tåliga då. Den har en liten pip i svansen och en i huvudet. Det positiva med pipen(om det nu finns något positivt med så jobbiga leksaker) så piper dom inte särskilt högljutt utan lite mildare. Så fort Noa fick se en sådan i affären blev han såld, haha vi köpte den till honom och han bar ut den ur butiken. Därefter bär han runt på den lite då och då där hemma och guuud va kul det är när man börjar leka med den så han får jaga den eller liknande! När vi köpte våran kostade den ca 40kr på Grizzly och det va den billigare varianten. Vi tänkte kolla om han gillade den innan vi då ska (när denna går sönder) köpa den ÄNNU mer stryktåliga leksaken för ca 100kr. Men jag rekomenderar den för det är lätt att stoppa i fickan på promenaden och hundarna älskar den och den är stryktålig.






Morgon mys

Blev lite sovmorgon idag och då passade jag på att städa lite och även mysa med mina pojkar, dock sover den största av dom så det blev bara lill killen kvar att gosa med!
Och vem vill inte gosa med honom?



Före & Efter

Simon skulle inte raka sig förens han skulle på sin första arbetsintervju men han bestämde sig ändå för att raka bort skägget igår! Haha Bra eller dåligt?

Före


Efter


Love the ocen

Denna bild är ju nu någon månad gammal. Den är tagen Noas första bad i havet<3 Tycker den är så otroligt mysig<3

Sleeping time

Efter en lekdag hemma hos min bror(som passade Noa) och en tripp till stan med lunch på blue thi och fika hos Simons farmor&Farfar så blev båda pojkarna lite sömniga nu när mörkret började falla runt femtiden! Jag städade i ordning lite på Simons rum! Tänk att det blir mörkt så himla snabbt nuförtiden. Man märker att hösten/vintern är påväg. Nämnde de även på jobbet häromdagen, det är verkligen ruggigt och små kyligt ute nu, speciellt när det blåser! Synd att mörkret faller så snabbt, jag som ville ta en skogspromenad med lillen.. Dock är båda han och jag mörkrädda så det får bli att ta med stora pojken och gå ut i gullbranna by istället. I förrgår gick jag och Noa från min mormor(där jag bor) hem till Simon, det är en sträcka på ca 4 kilometer så det hann bli lite mörkt innan vi kom in och det började även blåsa. Då blev Noa riktigt mörkrädd, han såg "spöken" överallt, dock satte jag mig ner med honom och pratade lungt innan vi fortsatte gå och sedan pratade jag lungt med honom hela vägen in i samhället, jag ville ju inte att han skulle bli rädd när vi är ute dock är han ju bebis fortfarande så man har ju förståelse.

Men men har även uppdaterat min andra blogg read it http://sabineholmstrom.blogg.se/

Lyckliga du

Älskar att komma hem ifrån jobbet och mötas av en helt underbar syn, lilla Noa blir så himla överlycklig när jag kommer hem! Man möts verkligen av kärlek! Den kärleken jag själv valt att ha hos mig! Nu ligger båda mina pojkar och snarkar! Simon som har hög feber ligger i sängen och lill pojken på golvet!
Jag har även tagit upp och börjat skriva på min gamla blogg igen. Jag behöver skriva av mig lite ibland som jag inte tycker handlar om denna bloggen som faktiskt handlar om Noa mest :) Så mina tankar och mitt liv kommer att vara på min gamla blogg! http://sabineholmstrom.blogg.se
Full fart är det iallafall i plutten nu för tiden!

20 veckor

Kollade i min almenacka i förrgår och insåg att våran lilla plutt nu är 5 månader, han är inte våran lilla kille längre :) Han har även kommit in i denna åldern då han kommer efter tredje ropet istället för första! Han trotsar lite väääl mycket ibland :)
Här är en bild från idag!

Örebro

För tre veckor sedan va vi ju i Örebro för att hälsa på min kära bror Cenny! Det va ju hur mysigt som helst och även då för Cenny hade ju aldrig träffat vår lill kille. Vi va ute i skogen och plockade svamp i det fina vädret. Sedan va vi också i Norrköping och hälsade på min kusins familj, där blev det också en skogspromenad för lite svamp plock!
Här kommer några bilder ifrån den helgen.

Höst


Lonely

Nu ska jag promenera ut i skogen och kanske fånga lite natur på bild :)

Kommentar Munkagård

Sandra
Hej, jag läste på din förra blogg om att du går på Munkagård (och även bor på elevhemmet). Jag funderar på att välja det gymnasiet nästa år, men jag har några frågor jag vill ha svar på, det skulle vara jätte gulligt om du kunde ta din tid att svara på dem :)

1. Vet du när det är öppet hus för munkagård, och om får man kolla hur elevhemmet samtidigt?
2. Om man vill bo på elevhemmet, men åka hem på helgerna, får man då köpa ett eget busskort eller står skolan för det?
3. Hur fungerar det om man vill tvätta sina kläder?
4. Hur är det med maten? måste man betala frukosten och kvällsmaten?



Sabine svarar:
Självklart svarar jag på frågorna! Är ju bara kul när man får frågor om underbara Munkagård! Jag själv gick ju ut skolan nu i somras så jag har redan förbrukat mina 3år på skolan men jag ska svara på dina frågor ändå. Jag tycker självklart att du ska välja Munkagård om du gillar att träffa nya människor och vill gå en bra "djur" eller florist linje. Våran gemenskap va otrolig.
Fråga
1. Man kan gå in och läsa på skolans hemsida om man är intresserad av att kolla på skolan och även elevhemmen. Däremot vet jag ej om dom är kombinerade besöken. Ibland är dom de så man får se både skolan och elevhem och ibland inte. Men öppet hus är det tisdagen den 18 okt kl 14-20 och om man vill prova på utbildningarna är det den  29 okt kl 10-14. mer information hittar du på http://www.regionhalland.se/sv/vara-skolor/munkagardsgymnasiet/
2. Man måste åka hem helger och skolan står då inte för busskort. Jag köpte månadskort men hade nog tjänat på att ha ett årskortbusskort.
3. Vi hade gemensam tvättstuga som våra nycklar gick till och där skriver man upp tvätt tider och så. Lite som när man bor i lägenheter. Det finns tvättmaskin, torktummlare och torkskåp.
4. Frukosten betalar man samtidigt som man betalar boendet alltså på faktura hem. den är obligatorisk första året (mest för att lära känna varandra tror jag) Sedan får man vanlig lunch på skolan (den lunchen är VÄLDIGT populär! jättebra skolmat) Däremot kvällsmat får man stå för själva och man bor i ett hus där man har ett stort gemensamt kök och allrum. Det finns allt som man behöver för att laga mat. Även där kommer gemenskapen in.

Men åk och kolla det är de rådet jag ger dig! Jag har inte valt en annan skola om jag fått välja om nu!
På kvällar har vi även aktiviteter med Fritidsledarna! Fotboll, innebandy, vollyboll ja allt man vill. Man får lägga förslag och sedan kollar dom vilka som är på och därefter blir det. Även turer till bowling och jag red själv islandshäst i ettan. Massor med förslag kommer in och dom försöker göra så mycket som möjligt för att aktivera oss på elevhemmen.

Info om skolan

Munkagård

Lantbruk, Djur, Trädgård, Florist, Växtkreatör

Här hittar du ca. 100 olika djurarter som skolans djurvårds - och jordbrukselevertar hand om. Munkagård har en kreativ miljö, för den som vill utbilda sig till florist.
Närheten till trädgårdsutbildningen skapar en tillgång till material som är otrolig.


Vill du kombinera djur och människor så ska du välja Djur & Turism. Tillsammans har florist och trädgårdsutbildningen en gemensam utgång inom design.



Mina tre underbara år är oslagbara<3






















Long time no see

Okej, jag har ej lagt in några inlägg på jätte länge och det är för att Noa har liksom "stannat" i växten i mina ögon, nej men han växer inte lika snabbt längre och därför ser jag det inte lika tydligt och känner därför att varför ska jag lägga in lika dana bilder? Men nu ska jag göra de ändå! Bilder på vad vi gör om dagarna. Dock är Noa med Simon på veckordagarna nu eftersom jag jobbar. Jag ska trycka in en kamera i Simons han och tvinga honom fota deras aktiviteter! Haha Men i morse ville jag så gärna ut och fota i dimman men så har jag inte min kamera här hos Simon, skit också! Så jag lånade Simons pappas canon kamera, snäppet sämre än min med med bättre objektiv kan man väl säga, GUD vilken skillnad. Jag är så van vid att fota med min så jag vet hur bilderna blir redan innan jag tagit kortet. Men NU det blev annat ljus annat ALLT. Dock gillade jag ljuset som blev på bilderna och tänkte nu har jag många bilder till bloggen.. Då dök nästa problem upp.. Ingen minneskort läsare. Så jag får snällt vänta till ikväll med att fixa bilderna -.- så nu är jag lite halv sur.
Jag skriver ju bara om Noa i bloggen men tänker börja skriva lite om mig också och om vad JAG gör.. Måste skriva av mig någonstanns ju. Så det blir en ny kategori med min fritid.
En bild från när vi va i Norrköping!

RSS 2.0