Kattunge mys


MASSOR MED BILDER

Här kommer ett snabbt inlägg som nästan kommer att bestå utav bilder :) Jag har äntligen köpt en ny digitalkamera laddare och kan nu ta bilder och filmen lite snabbare och lättare :) Nu är kattungarna 3½ vecka gamla :) Dom har ju som sagt börjat springa ut ur "boet" Så idag filmade jag dom lite :) Jag tycker personligen dom är sötast just nu och därav massor med bilder! Vi fortsätter med enskilda mysstunder för att skapa en kontakt och Noa får träffa dom varje gång dom springer ut ur sitt lilla krypin :) Men bilder säger mer än tusen ord, iallafall när man sitter hemma och längtar efter dom eller hur? :)


Här är dom alla tre mysandes, Oskar till vänster visar även upp sin mörka underläpp på denna bilden :)
Oskar myser i sängen! Älskar hans färger nu!


Tänk er en puss från denna godigen, Oskar :)


Oskar :)


Sam är den första som vågade sig ut när jag kallade på dom :)


Tuffing :)


Tätt följd av syster och bror!


Eija går runt på ostadiga ben ;)


Trion :)


Blinda är nöjd när någon annan agerar barnvakt en stund :)


Oskar


Linus :)


Efter att ha sprungit runt en stund tröttnade Blinda och la sig för att kurra i hörnet och alla bebisarna anslöt direkt :)

Oskar

Eija myser hos mamsen :)


Blev riktigt förvånad igår när katten och ...

img_5488 (MMS)

Blev riktigt förvånad igår när katten och hunden fått frukost och då kommer katten ut i köket igen och efter i raketfart kommer Eija :) så nu har dom börjat springa ut ur "boet" för Linus och Oskar tog sig också lite mod och knatade ut senare under gårdagen :) vädret va ju ännu fint igår men tyvärr pågrund av sjukdoms skäl låg jag inne och glodde på tv hela dagen! Dock pallrade jag mig ut i en halv timma eller något för att ge min käre pojk saft och bullar när han var så duktig och klippte gräset! Men det känns dock supertrist att inte jag orkade hålla på mer med tanke på dom gråa molnen och regnstänken som pryder vår himmel idag! Kan ju försöka ha lite mysstunder med kattungarna och ta lite bilder idag :) men men bilden föreställer Noa när vi fikade igår :) Plutte!


Egen mys med Oskar

Man ser verkligen skilladen på dom, medans Linus är helt avslappnad så är Oskar inte fullt så avslappnad, Dock somnade han till precis innan han fick gå ner i lådan igen men jag ville inte störa honom med foto då!

Egen mys stund Linus :)


Hur härliga är dom inte?

Linus (gul) har klarat alla tester han kan för att vinna mys testerna! haha nej men han är faktiskt tillgivnast, han är lugn och tyst när man tar upp honom och han somnar eller busar alltid när man gosar med han! Därför lägger jag ner mycket mer tid på dom andra två nu för att dom ska bli lika gosiga! Oskar (som Sam nu heter) är kaxigast, det räcker att han ser Noa så fräser han av instinkt :) men de ska vi vänja bort! Dom har ju även inte träffas Noa allt för mycket häller än så länge eftersom dom är så unga :) Men det kommer :D
Här är iallafall bröderna bus! Som även ska till samma hem! Så himla roligt!:D
Linus och Oskar är deras namn nu!

Dom GÅR!

Här kommer lite bilder på våra små liv! Dom blir aktivare och aktivare för varje dag! Och personligeheterna är ännu desamma! Vi har även ett nytt hem till våra små pojkar så nu heter den svart/vita Sam och den gula Linus :) Linus är ju fortfarande den som knappt säger ett ljud! Medans Sam är en gaphals ;)
Igår filmade jag även dom små livet och dom går nu! Eija och Sam ställer sig upp på benen och går en bit och dom är faktiskt rätt snabba! Så det är fritt fram att komma för att hälsa om ni är sugna på att komma och kolla på våra små liv!
Eija
Linus
Blinda tog tillbaka sin lille kille!
Sam och Linus

Vattensvans

I söndags var det yber bra väder och igår var det ännu bättre! Så Noa har fått bada väldigt mycket nu i två dagar och har tyvärr fått vattensvans!

Vattensvans är en inflammation som oftast drabbar nerverna i svansroten, detta kommer till när hunden har blivit kall i bakdelen exempelvis när man badar dom och ej torkar dom efteråt och även vid kalla vinterdagar. Vissa hundar får det oftare än andra och man kan typ sätta på dom täcke efter badet och så. Retriver och spaniel är mest drabbade raser.

Det jobbiga är ju att även idag blev det fint väder men Noa får inte bada eller ligga i skuggan , så inomhus har han varit hela dagen :( Och Han vill så gärna ut! Jag är även rädd att busa upp honom så att han blir varm men att vi då inte kan kyla ner honom med hjälp av bad! Men nu vet vi ju iallafall att vi ska torka han ordentligt efter bad och liknande!

Här är en bad bild från igår och även på hur hans svans ser ut nu, det syns även på badbilderna.



En snabbinlägg innan jag ska sova! Bilder ...

img_1684 (MMS)

En snabbinlägg innan jag ska sova! Bilder på kattungarna kommer upp imon då jag har lite mer tid! Har varit med både Anna och Åsa nu dessa senaste dagarna och idag hade jag och Åsa en riktig heldag! Dock tänkte jag berätta att Noa fick hälsa lite mer ordentligt på en av kattungarna igår!:) han va väldigt nyfiken och försiktig :) han slickade på den!:) sötis! Men men annars är här lugnt! Godnatt


Härliga Sam

Sam två dagar gammal :)
Dock han är inte lika söt som nu <3 Sör ful liksom!

1 vecka och ögonen börjar titta fram!

Igår var bebisarna en vecka gamla, Jag har inte varit där och stört så mycket de sista dagarna och tänkte därför uppdetera om ögonen och lite bilder :) Igår hade killarna öppnat lite lite på högra ögonen medans flickan Eija hade öppnat lite mer på båda men inte helt. Eftersom jag inte orkade uppdetera igår med bilderna kommer det nu men det syns bara på en bild på Eija att ögonen tittar fram. Idag när jag gluttade in så hade Eija öppnat båda ögonen helt!! Medans pojkarna bara öppnat de högra ögonen HELT! Det vänstra är påväg ser man :) Kanske öppnas de helt under dagen så kan jag ta kort ikväll :) Dom blir bara sötare och sötare med! Killarna blir större och större, det blir ju självklart Eija med men hon känns så liten bredvid hennes maffiga bröder! Dom börjar även liksom försöka kräla mer :) Navlensträngarna har även trillat av nu :) Om någon är intresserad ;) haha nej men här kommer lite bilder istället!
Det är även så himla mysigt nu när det börjar likna små katter i ansiktet! Ansikterna skulle man bara kunna pussa sönder <3

Blinda ville också vara med och fotas <3


Sam sov fortfarande när vi skulle fota så här fick vi en mysbild på lill killen innan han vaknade till liv :)


Man ser att han försöker kolla här men blixten fick han att blunda, dock hade han öppnat lite mer än som det såg ut :) På högra ögat då!



Och Sedan har vi Gustaf som även är yngst i kullen :) Han var dock inte fotosugen igår så därför får ni bara en liten bild på honom! Dock kommer han synas i bilden med tre :)


Här har vi då lilla Eija :) Söt som bara den!


Här är ansiktet på henne, jag tog med en dålig bild där det syns att hon försöker titta :)



Här kommer då en bilder på alla tre sötnosarna!



Sist men INTE minst, Sam


4 dagar

Idag är kattungarna 4 dagar! Jag hade visst lovat ett inlägg igår men så blev inte fallet! Kan ju uppdatera med lite nytt info och bilder idag :) Kattungarna växer så det knakar! Den svartvita hanen "Sam" är störst än så länge, jag vet inte riktigt vilken av dom svartvita som föddes först bara att den gula hanen kom sist! Sam som vi kallar den svartvita är den som börjar få lite personlighet om man kan säga så. Han är en riktig gaphals! Han gnäller och skriker så fort man petar på honom! Blinda brukar då komma till undsättning och "ta tillbaka" honom ;) hehe. Därför är det svårt att fota han för Blinda blir orolig när han gormar! Han är även börjat få en tuppkam ;) haha den syns lite på ett av fotona. Jag tänkte att jag lägger ut några mysbilder idag och skriver lite om dom vid varje bild! Den gula hanen "Gustaf" Gör alltid små miner när man tar ut honom, som om han gapar och ska gallskrika men det bara kommer luft! Jag har hört honom skrika så han har ju "röst" Men han är lite söt när han grimatiserar! Lill flickan som är minst av sina syskon "Eija" har inte visat något speciellt ännu. Inte som skiljer henne liksom :) Hon är bara liten, tyst och söt helt enkelt! Dom har inte öppnat ögonen ännu och därför tycker jag det är lite tråkigt att fota dom men har lovat att uppdatera med bilder och när dom sedan säljs är det roligt att kunna se tillbaka och visa :) "Såhär små och söta va era odjur en gång i tiden liksom" ;) Dom är dock mycket aktivare märker man, när jag fotade dom på filt vid två dagars ålder typ bara vickade dom med huvudet medans idag rymde Sam och Eija! Haha dom kom ju inte så långt, framför allt inte Sam med sin tjockis mage ;) hihi Det absolut sötaste med dom kan jag tycka är alla miniatyr saker fick en sötbild på Eija där det blev bra skärpa på klorna! Ytte pytte små! Skulle även fota Gustafs mage och lyckades fånga hans små små rosa tramdynor! (jag vet exakt hur DU Frida kommer låta när du ser dom på bilderna) Hehe Och öronen! Underbara!
Nu till Noa!
Noa är jätte intresserad av ljuden som kommer ifrån lådan och han har fått hälsa på dom men vi vill inte göra de till en stor grej för han blir så hispig då! Han är ju bara barnet själv!
Jaja nog med mitt tråkiga pladder!
Här kommer bilder!

Gruppbild, dock väldigt svårt att ta eftersom dom tänker ju inte kolla in i kameran samtidigt! Här ligger Eija (svartvit hona) längst fram och tittar bort och sedan Sam och Gustaf!


Sam visar upp sin tuppkam :)


Här ser man klart och tydligt på Ejia att hon nog kommer bli brunrandig på de mörka. Sam har samma täckning.


Gustaf visar upp sina söta öron :)


Gustaf


Här rymmer syster och bror


Söta Gustaf


Kolla Hans navel och dom små trampdynorna!


Kolla Eijas klor!


Ett paket kommer lastat!

Med vadå?
Jo smycken, Vi har ju en som tar studenten och en som slutar Nian iår:)
Smyckena på bilderna är mina och inte presenterna

Kattunge uppdatering

Gos gos och bara gos :) Nästan, när Blinda tar en paus ute i köket och småglinen vaknar DÅ jäklar visar dom iallafall att dom har starka röster :) Noa blir helt till sig :)
En liten flicka
En pojke

En pojke :)



Noa blev vårfin

Igår fick Noa ett nytt halsband och koppel :) Hurtta Collection kommer dom ifrån! Gillar de märket! Mest för att det är reflex i dom utan att det syns så fruktansvärt mycket! Jag ville att Noa skulle haft ett ljusblått halsband medans Simon ville ha svart! Han fick då ett svart halsband och ljusblått koppel!
Är jätte nöjd! Även bärnstenshalsbandet mot fästingar har åkt på för säsongen! Det är även dags för en avmasking för den nyblivna mamman och Noa :)

Välkomna till världen!

Tre små liv föddes igår eftermiddes :) Om jag har sätt rätt så är det två små pojkar en en flicka :) färgerna blev 2 2st svartvita med bruna inslag och en gul hane :) Blinda klarade de jätte bra och hon är ute och äter ordentligt och så nu! Våran feta katt har blivit smal :)

Kastrering?

Kastrering är ett väldigt känsligt samtalsämne i detta huset. Jag anser att om Noa inte klarar att uppföra sig okastrerad hanhund så vill jag kastrera, och med uppföra menar jag mot andra hundar Hanar som tikar, Inte springa iväg när det är löptik i närheten ex. Idag är det exakt en vecka kvar till han blir 1år och han stack från mig för första gången. Jag gick med honom lös som jag alltid gör här i skogen och istället för att gå upp mot skogen gick jag ner mot vägen istället. I en sommarstuga några hundra meter ifrån oss såg jag att danskarna hade kommit därför kanske dom hade en löptik med sig eller så var det något annat. Jag sig iallafall rätt tydligt när han började lukta efter något i luften liksom som att doften flög förbi, Eftersom jag visste att vi var rätt nära vägen och att hundar kan sticka även om han aldrig gjort de förut så ropade jag på honom för att få hans uppmärksamhet. Han total ignorerade och började söka i marken samtidigt som han började springa bort från mig. När han inte hittade "doften" på marken kollade han upp och jag fick lite kontakt när jag kom springande efter. Men så kände han doften i luften igen och började springa igen och jag började nu bli lite rädd då jag inte visste vart denna doft kom ifrån och det kunde ju lika gärna vara på andra sidan vägen. Men när han atomatiskt satte nosen i marken igen och kom av sig kom jag ifatt och fick tag på honom. Detta är ju ltie typiskt hundar och framför allt hanhundar och jag har ju hela tiden sagt till Simon att jag litar på Noa och ger honom friheter tills han visar att han inte klarar av detta. Nu när jag vet hur han kan reagera så är det lite jobbigt att ha honom lös. Men ska träna inkallning stenhårt nu och hoppas att han bara är inne i ettårs trots!
Här är min buse!

cleaning up

Grillning står på schemat ikväll! Becca, Eric och Johan kommer hit! Idag är det superfint väder ute så jag tog en runda med Noa när jag kom ifrån jobbet, efter de har jag städat hela huset! Nu luktar hela huset skurmedel! SKÖNT! Städade ju precis innan jag åkte till Örebro men att lämna Simon hemma med två djur var kanske inte de smartaste :) Simon är ju en ungkarl ut i fingerspätsarna så fort jag är ur vägen, Så diska hann han inte innan jag kom hem och ja hela huset luktade prutt och sopor ;) kom ju i fredags kväll och då ville jag bara sova och igår var vi hos Simons föräldrar och idag jobbade jag förmiddag och fick därför städa nu innan alla skulle komma hit :) Så nu ska jag föna håret och klä mig i anständiga kläder samt fixa med maten :) Så jag slänger upp en bild på min super goa fruktskål som nu står här i mitt nystädade hus :)

RSS 2.0