Mu

Kor är något jag verkligen gillar :) Dock är jag lite klyven då jag har jobbat på en Avels besättning för köttrasen limousine och nu möjlkar jag på en gård där dom föder upp mjölkrasen Holstein och jag tror faktiskt jag gillar köttreserna bäst, dock gillar jag att mjölka och därför får jag jobba med mjölkraser. Men det är en sådan skillnad på djuren, djuren på en köttraspruduktionen är ju mer fria liksom, kalvarna går med korna och dom går ute hela sommaren och visst vissa är väl tillgivna men de beter sig som djur, När jag började jobba på den nya gården så aktade jag mig omedvetet för att gå bakom djuren speciellt kvigorna, (man vet aldrig) Dock kan man ju hoppa fram bakom dom utan att dom ens rör en fena känns det som :S Dom borde liksom visa att här är mitt space och där är ditt, men det gör dom inte. En annan skillnad var att visst korna på förra gården va ju stora men när jag stod bakom en holstein så var hon as mycket högre än mig! Helt sjukt. Jaja jag ger limousine 8 toast medans holstein får fem :)
Här är två bilder jag har tagit hos Kalle och dom på en söt liten kviga och sedan en random bild på holstein kor och sedan en gemförelse på två tjurar som ställer ut plus en annan bara för att dom fick 8 toasts! :)


Pladask ner i vattnet!


Vårsolen skiner

Solen skiner så otroligt mysigt ute! Jag kom från jobbet vid tvåtiden och då gick jag och älsklingen en runda med lill killen! Han hittade en översvemmad bäck och det var väldigt kul tyckte han som tog sitt andra dopp för i år ;) Dock var detta skönare än de första ;) Sedan idag kommer jag att uppdatera om en speciell grej! hihi I morgon jobbar jag sista dagen denna veckan och det ska bli såååå skönt med en helg ledig! Kanske träffa någon vän?
Jaja visst är det mysigt nu när solen tittar fram och snön försvinner? Vårkänslor har jag nu iallafall ;) Här kommer lite härliga bilder från idag!

Det är okej att känna


Familj

Undra vad man skulle göra utan sin familj :) Familjen är den bästa som finns och dom finns alltid där :) Jag älskar er mest av allt och därför blir det först en bild på mina fina bröder och mamma! Sedan en på mamma och mormor :)

Mat och bak :)

Tänkte lägga upp bilder på mina cupcakes som jag blev nöjd med PLUS min goda fläskfile som vi festade på i fredags fylld med soltorkade tomater, feteost och örter :) Plus en god förätt med min räkröra och lax!
För övrigt så är det choklad cupcakes med vit choklad frosting och jordgubbar :)

Kryss i taket

Idag borde vi sätta ett kryss i taken då Simon faktiskt lagar mat :) Han får hjälp av min fina kusin Jennifer som är nere ifrån Uppsala! Vi får se vad det blir för mumsigt idag? Kanske kan ta ett kort senare! Imon är jag ledig och då händer det något alldeles speciellt, det är så att det flyttar in något mer i detta hus ;) Ikväll dock blir det att mys med kusin och pojken min! Vi har även köpt choklad & så läsk och sådant smarrigt! Igår spenderade vi kvällen hos Simons föreldrar ju och åt god mat och kollade melodifestivalen :)
Känns inte riktigt att jag vet vad jag ska skriva om, men ikväll ska jag färga håret så det kommer ju en eller två bilder på de senare :)
Besök Jennifers blogg här http://jenniferholmstrom.blogg.se/

Kanske ett inlägg?

Jaha, då var det dags för ett inlägg :) Igår var jag ledig! Skönt, då bakade jag cupcakes och lagade god mat med älsklingen! Vi var också inne i stan en stund, kändes som evigheter sedan jag var där :) Bilder kommer lite senare :) Idag jobbade jag mellan halv fem i morse till klockan ett i förmiddags :) Efter de åkte jag hem och så kom mormor, Jeanette och Jennifer över så gick jag och Jeanette ut med vovvarna! Lång runda och dom älskade de! Noa är jätte trött nu :) Mysigt! Ikväll blir det att åka till Simons föreldrar och käka mat, Mumma! Imorgon blir det jobb igen halv fem och lite så! Sedan händer de något roligt på Måndag! Hihi jag och Jennifer ska ha tjej kväll i morgon med! haha Aja här kommer en bild :)

Hej tänkte lägga in en snabb uppdatering i...

img_8103 (MMS)

Hej tänkte lägga in en snabb uppdatering innan vi drar igång med kvälls mjölkningen, sitter just nu på fikan och räknar ihop lite timmar och så! Även skriver in lite brunstningar och andra flytningar jag sätt idag :) funderade precis på vad personen skulle tro om mig om något hittade mig mobil där det står anteckningar om både den ena och den andra flytningen, ful flytning, blod, bubblig brunst och så vidare! Nu måste ni tycka jag är konstig ni med!:) haha men men på fredag är jag ledig så då ska jag och min man äta gott och fira lite alla hjärtans dag då ;) plus att något alldeles speciellt håller på att planeras ;) jag är nog rätt godhjärtad ändå! Men men hare bra nu så länge!


Uppe tidigare än jag behöver

Passande låt ;) Ända skillnaden är att jag faktiskt trivs med att leva så!
Och jag har ju det bra ;)

Uppe tidigare..
Baaaara för att uppdatera ;) Börjar ju sent idag hela klocka 13.00!!!
Sååå förra veckan va det första på nya jobbet och jag fick reda på i början att jag skulle jobba Måndag till Söndag och sedan vara ledig Helgen efter alltså nästa helg ;) De två första dagarna plus lördag söndag skulle jag börja halv fem! Så första dagen ringde klockan halv fyra för att hinna med hunden innan! Jag fick även jobba över så jag va väl hemma kvart i fem typ! Då va jag död efter första dagen och somnade rätt snabbt efter maten! Dagen efter ringde klockan igen halv fyra och även denna dag jobbade jag över för vi startade upp karusellen och kan ju säga att korna INTE va pigga på att gå in ordentligt! Så 20.30 på kvällen kände jag att jag va tvungen att åka hem så efter 17 timmars jobb somnade jag rätt gött kan jag säga! Alltså jobbade jag 27 timmar på två dagar, så lite sömn va behövligt! I Onsdagas då så fick jag sovmorgon och började 13.00 och kan säga att jag sov rätt gött tills jag va tvungen att gå upp ;) Sedan fortsatte veckan och jag började 12.00 men jag slutade runt halv nio - halv tio varje dag och det va bara hem och sova! I lördags dock fick jag ha ett liv efter jobbet då jag slutade 13.00! Och jag hade ätit och va färdig duschad 14.00 och sov då i en timma och en halv för att direkt sedan åka till Laxvik för att göra de jag längtat efter hela veckan, Jo umgås med mina fina hund! Vi tog därför en lååång runda med bus och mys på stranden bara vi två! Vi trotsade kylan för att bara få vara vi! Noa trotsade den lite mer för han hoppade i plurret ;) Det va helt underbart jag har verkligen saknat att ge honom min tid! Simon har ju han på dagarna men han försöker verkligen va med mig när jag väl är hemma, han kommer och lägger huvudet på mitt knä och vill vara hos mig heeela tiden! Lille vän<3 Vi gick iallafall till Gullbranna för att sedan spendera hela kvällen hos Simons föreldrar för att käka taco! Sedan va det hem och sova!
Jaja idag Måndag ska jag börja 13.00 och säkert jobba till senare och jag vet inte ännu hur denna veckan ser ut! Antagligen är jag ledig i helgen! Därför för er skull gick jag upp klockan 11.00 för att kunna göra ett inlägg och ha lite egen tid!
Måste faktiskt bara säga detta att jag klagar verkligen inte, jag älskar detta och trivs till max! Blev kanske lite mycket i början av veckan men det va ju förståligt och folk säger att jag måste ju sluta i tid och liknande men anlednigen till att jag inte gör de är ju för att korna behöver något, mjölkas, fodras, sprutas eller liknande och jag jobbar ju för det och jag går ju inte hem när dom blir lidanade. Detta visste jag när jag tog ett sådant här jobb. Dock kommer det bli mer strukturerat i framtiden men man ska komma in i allt först. Så visst jag jobbar mer än 8 dagar i streck och visst jag är inte alltid ledig i 8 timmar mellan varje jobb pass men för varje dag jag stiger upp så vet jag att jag ska åka och göra något jag verkligen vill och tycker är kul! De tycker jag är viktigare än att vakna varje dag och gå till ett jobb som man spyr över bara för att tjäna den sortens pengar. Det ENDA som kan vara jobbigt är just att jag inte får den tiden till Noa, dock vet man ju att man ska jobba när man skaffar en hund. Plus att han har varit bortskämd med våran tid då han aldrig behövt vara ensam. Vi har lämnat honom lite bara för att han ska kunna men aldrig att vi behövt. Och han är 9 månader och vissa börjar lämna efter en månad med hunden så. Dock så är det personligt jobbigt eftersom jag saknar honom och han saknar mig så himla mycket med! Och han är ju med Simon på dagarna.


Puh! Nu blev det ett inlägg som hette duga! Och snart ska jag åka för ännu ett mjölk pass! :) Men först lyssnar jag lite på musik för att komma igång :) Lyssnar ju inte så mycket just nu kan jag säga ;) Lite smaklösa passar galant!
Här är en bild på två platser i våran karusel. De är en 52:a karusel och den ska klara av att mjölka 250 kor i timman, där är vi inte riktigt ännu ;) För er som ej ver så sätter vi på organen från detta håller så vi står utanför karuselen!

Ute med hunden

Sitter just nu i soffan framför både datorn och TVn :) Dagen spenderades hemma hos finaste mormor! God mat och kaffe plus semla till  fika :) Sedan tog jag moppen hem till Bökeberg! Jag är ju så misslyckad att jag inte har något körkort ännu och tänkte ta moppen till jobbet imon och var därför tvungen att köra moppen från mormor till huset. 45 minuter i det SVIN kalla vädret! Och Is gata ;( Men jag överlevde och så! Nu sitter jag ju här och väntar på Wallander :) Ska även ta en kvälls macka till de programet och kanske lite te? :) Sedan ska jag sova senare än jag borde för i morgon ringer klockan halv fyra för att hinna gå ut med hunden och käka banan innan jag måste köra till jobbet och börja halv fem!
Måste även lägga ut en bild på vad Frida hade med sig till mig i födelsedags present förra helgen! Hur mysig som helst för mig som gillar ploj grejer!


Det är inte många som vet hur bra de har det, däremot hur bra andra har det

Ah jag skulle göra ett snabbinlägg fast fastnade vid Spotify så nu MÅSTE verkligen bli ett snabb inlägg :) Kusinen bad om uppdatering och jag har tänkt göra det jätte länge men tiden har inte räckt till! Aja magontet gick över i torsdags och sedan i fredags fick jag något i ögat så jag fick en sådan rispa tror jag i ögat! Så efter jobbet blev det ingen bowling utan det blev en halv pizza och sängen tid ÅTTA! Fast ser man inget och har huvudvärk värre än någonsin och sängen är så mysig så har man inget annat val. I Lördags vaknade jag med ett ömt öga men jag SÅG och därför blev det att åka in till Halmstad och umgås med Elsie! Vi kolla runt i affärer och åt lunch i flera timmar. Mysigt, jag köpte bara några underkläder och mat sedan blev det att åka hem och fixa med en myskväll med Simon. Så jag bakade en chokladkaka med hallongrädde och lagade fläskfile i ugn med vitlökspotatis och mini morötter kokta :) Otroligt gott med mättande! Vi kollade på glatiatorerna och såg första tio minuterna på bond filmen men stängde av när han hoppade efter ett plan rakt ner för ett stup och parerade de så väl att han sakta gled in i planen och körde iväg. Där tyckte vi att det va lite väl för oss och stängde av och fixade med disken, sedan la jag mig i sängen och såklart somnade. Men det är skönt för jag vill vara utvilad till i morgon då jag börjar på nya jobbet! Idag ska jag städa och tvätta, vi ska även till mormor och äta middag och därefter ska Jonathan (bror) följa med oss hem och hjälpa Simon ute lite! Just nu ligger Noa och leker med sig själv, han brukar göra de :) Jag ska även slänga in lite mini baguetter i ugnen för att kunna äta en god frukost!
Men men om jag inte skriver mer idag så börjar jag nya jobbet halv fem i morgon och kommer nog uppdetera när jag kommer hem :)

Lägger ut denna bilder eftersom jag tyckte den va så cool när snön låg som den gjorde. Man tycker ju att den borde ramla ner! Men men naturens verk.

RSS 2.0